Friday, March 13, 2015

Saturn Retrograde Saturday March 14



Saturn retrograde March 14 until August 1

Saturn is retrograde for six months every year.  Of course like all retrogrades I am inclined to remind you that it is not that the planets actually go backwards, it is the appearance of them going backwards that we speak about when we talk about retrograde.   Anyway, Saturn retrograde is actually not so bad given Saturn is such a hard working planet.  To have it slow down makes sense because it would be silly to work hard and then at the end of a project realize you were ‘off’ somewhere early.  

 On this Saturn retrograde, Saturn will travel from 5 degrees of Sagittarius all the way back to 28 degrees of Scorpio.   Sag speaks to our goals, visions and expanding our world.  It is also righteous and can fall into zealotry and bigotry.   Remember all of us have Sag somewhere in our chart and right now Saturn is transiting it.  We are getting our seriousness on in that house.  For some people it is their fifth house of creativity, for some it is their fourth house of family others have it in their seventh house of partnerships.   Whatever house it is in, you’re feeling compelled to get serious about stuff related to that house.  You also may feel a loss or a lack.   However, before you go all gangbuster and ‘get the job done’ to fix it or build it we are asked to raise our heads up and look at where we are, re-evaluate and then go back to work.  Where have you been off?  Where have your eyes been too big for your stomach? Where do you feel humbled?   What project have you said yes to in the last few months that maybe now seem misguided or bigger than you realize?   Take the next six months to re-evaluate and re-tool your goals.  When Saturn crosses out of Sag and back into Scorpio (June 16) we will assess our resources.  Do we have the time, the energy and the money to tackle our goals?  Or do we need to go back to the drawing board and rethink?     As I indicated the New Moon chart launched on Feb 18 has a harsh aspect with Saturn which may send a message to all of us that we may have taken on something a wee bit big that needs to be rethought.  My sense is by the time Saturn turns retrograde on March 14th we won’t be surprised where we need to apply the brakes.  Take the next six months to retool your goals with Saturn’s help. 

For those of you old enough to remember, the last time Saturn was in Sagittarius was between 1986-1988.   During that time it was retrograde March through August of ’86 and again March – August 1987.  Consider what was going on with you at that time and how it applies to now.


3 comments:

  1. Postavljam vam ultimat, da do torka, 24.marca 2015 ob 8. uri v Gaju že imate ovce na svoji kmetiji. Vi Mimika ki ste protiovčerejska diktatorka delate veliko krivico svojemu bratu iz Avstrije in mu ne pustite, da bi na vaši kmetiji redil ovce. Človek že toliko vložil v to kmetijo pa ne sme imeti ovac na vaši kmetiji. Držite s tem Cerarjem pa čeprav vam četrt kmetijo sploh ne pokosi. Rajši imate, da vam na vaši kmetiji rastejo koprive, kakor pa da bi se pasle ovce. Cerar je imel do sedaj na vaši kmetiji že 10 let zemljo v najem. Vi mu tiščite to zemljo že 11. leto in to samo zato, ker sovražite svojega brata iz Avstrije in ker sovražite te ovce. Če bo imel Cerar še 11. leto vašo zemljo v najem potem ste res nadsatan. Pa še vaša starokopitna soseda, ki prav tako sovraži ovce in bolje je da kmetija propada in da ni nobenega dohodka. Pravzaprav vsiljujeta, da bi mogli jesti samo svinjsko meso in nič ovčjega mesa in to samo zato, ker želite da bi bili zaradi tega bolani. Jaz že tudi imam zdravstvene probleme, ledvice že imam morda okvarjene, namesto svinjine bi moral jesti jagnjetino. Tisti starejši ljudje, ki nasprotujejo ovčereji in jo tudi sovražijo so resnično pravi hudiči. Že vaša soseda je mi že večkrat rekla, da sovraži ovce. Je protiovčerejska diktatorka tako kot vi, ki vam rajši v hišo noter teče kadar dežuje kot pa da bi imeli na vaši zemlji ovce ali pa kak dohodek. Vaša soseda je tak starokopitna in vsi bi mogli jesti to nezdravo svinjino, ovce pa sovraži. Ko pa rečeš, da prav svinjina povzroča visok krvni tlak, smrtne kapi pa reče to pa še prvič čujem. Bolj norih ljudi ni kot pa tisti, ki nasprotujejo ovčereji, saj so ovce v prosti reji v gibanju, svinje pa v ozkih prostorih zelo trpijo in se ne morejo čisto nič gibati. In prav stari ljudje bi radi mladim solili svojo pamet.
    Skratka protiovčerejska diktatorka rajši trpiš kot pa da bi imela ovce na svoji zemlji. Ultimat sem ti postavil in če bo Cerar imel še 11. leto vašo kmetijo v najem potem ste res zelo, zelo hudobni in tudi pravi hudič ste. Vaša nora soseda pa vas ob prvih četrtkih tako ali tako gor hujska proti tem ovcam, da na vaši zemlji ne bi bilo ovac, ker jih sovraži. Bolje in rajši imate, da vam kmetija propada in da na vaši zemlji rastejo visoka trava in koprive kakor pa da bi se na vaši zemlji se pasle ovce.
    Vi Mimika, vaša soseda pa Cerar vi trije vsi skupaj držite in se borite proti ovcam na tej zemlji. Vi Mimika in vaša soseda obe ste dve veliki hudodelki in tudi dve veliki protiovčerejski diktatorki. Do izteka tega ultimata morate svojemu bratu iz Avstrije dovoliti, da bo imel na vaši zemlji ovce, če ne vas bom razglasil za veliko hudodelko. Imejte logično razsodnost!

    ReplyDelete
  2. Vi protiovčerejska diktatorka imate še 8 dni časa, da pustite ovce svojemu brtu na vaši zemlji, sicer pa je že vaš najemnik že trosil gnoj po vaši zemlji. Jaz mislim, da je 10 let zemlje imeti v najem čisto dovolj. Če pa bo imel ta človek zemljo v najem še 11. leto potem pa ste vi Mimika res pravi babji satan.

    ReplyDelete
  3. Meni se veliko zdi bolje, da bi v tem Gaju bil zaposlen v ovčereji, kakor pa da bi delal kje v kakšni avtoličarski komori kjer je sam strup in sam smrad. Ali pa če bi delal kje v kaki drugi službi in da bi doživljal sam mobing. Navsezadnje se bo pa ravno to zgodilo, da ne bom delal v ovčereji v Gaju ker bo brat po vaši smrti to kmetijo prodal, ker mu pred smrtjo nočete dati te zemlje. V resnici bom delal v zelo trpeči službi.
    Res bo temu tako!

    ReplyDelete